•  Questions
 Profile
 Profile
 Interview
 Fake Interview
 In 1978, a kg of paper was sold at Rs25/-. If the paper rate increases at 1.5% more than the inflation rate which is 6.5% a year, then what will be the cost of a kg of paper after 2 years? (a) 29.12 (b) 29.72 (c) 30.12 (d) 32.65 (e) none of these (IBM Question) Asked by SaikatCompile Program
 Gaurav   If the paper rate increases at 1.5% more than the inflation rate which is 6.5%. This means paper rate increase is 1.5+6.5 = 8% per year For the first year the increase is 8 % or (8/100)x25 = 2 So the new cost is 25+2 = 27 For the second year the increase is the same = (8/100)x27 = 2.16 So the cost = 27+2.16 = 29.16. 7 years ago
 tapas   e 7 years ago
 ashis majumder   its (e) 7 years ago
 vikash   its should be (e) 7 years ago
 supratim biswas   a 7 years ago
 everestkumar   cost after one year 25+(0.008*25)+(0.065*25)=28.625 cost after two year 28.625+(0.08*28.625)+(0.065*28.625)=32.65 approx. 7 years ago
 Anurag Jangir   should be (e) 6 years ago
 Bijayeeta Banerjee   Given P=25 rs, rate= 8%,time=2 yrs A=P(1+R/100n)^T= 25(1+8/100*2)^2= (26)^2/25=27.04 ans is e 6 years ago
 Satish Suresh Patil   It is 29.16 , ans. is e 6 years ago
 Rohini Goyal   (e), because 1978 Selling price is given, but cost is not given of that time. 6 years ago