•  Questions
 Profile
 Profile
 Interview
 Fake Interview
 What day of the week would be 26th March, 2023? Sunday Friday Tuesday Monday Asked by meghanaCompile Program
 kotha shailaja   and this question was asked for me today!!in syntel... sunday..:-) 7 years ago
 bhanuchandar morri   sunday 7 years ago
 M Vijay   sunday 7 years ago
 banti anil   sunday 7 years ago
 gayathri   hey this is asked in today's syntel exam 7 years ago
 arjun aswal   how to calculate it guys..?? 7 years ago
 banti anil   yea it asked only 2dy 7 years ago
 manjunath pai   sunday.. 7 years ago
 manjunath pai   split 2023 into 2000+22+no of days btn jan 1st n mar 26..find the no of odd days..if it is 0 then its sun, 1 its mon n so on 7 years ago
 Raj   Go through the link to know in detail http://www.gpl4you.com/aptitude.php?subj ect=Mathematical%20Skills&type=Calen der&level=Easy 7 years ago
 EARNEST STEPHEN   sunday 7 years ago
 EARNEST STEPHEN   =2000+22+jan+feb+26 =0+6+3+0+26 =0 (sun=0,mon=1,. . . . ) 7 years ago
 ESHWAR   26 march 2293 find out how many odd days are there in that date=(7*3+5=26,5 odd days),march(3+0+3=6 odd days),multiply the last 2 digits of the year with 5 u will get 465 and divide it with 4 and consider the quotient part 116 and again find the odd number ie;16*7=112 so it has 4 odd days.now add all that 5+6+4=15 and again 7*2=14 ie; 1=Monday 7 years ago
 rahul   Friday 7 years ago
 rahul   sorry its sunday 7 years ago
 amarnathreddy   sunday 7 years ago
 Alok Jaiswal    Suppose we have Month (1-12), Day (1-31) and Year. Now: If Month is 1 or 2 Then A = Month+10 NewYear = Year - 1 Else A = Month-2 NewYear = Year End If B = Day C = which year of the century (that is, Mod(NewYear, 100)) D = which century (that is, NewYear / 100) W = (13 * A - 1) / 5 X = C / 4 Y = D / 4 Z = W + X + Y + B + C - 2 * D R = Mod(Z, 7) At this point, R is an Integer value between 0 and 6, inclusive: R = 0 Sunday R = 1 Monday R = 2 Tuesday R = 3 Wednesday R = 4 Thursday R = 5 Friday R = 6 Saturday Examples Suppose the date is December 2, 2009. Then: Month = 12 Day = 2 Year = 2009 so: A = 10 B = 2 C = 9 D = 20 W = (13 * 10 - 1) / 5 = 129 / 5 = 25 X = 9 / 4 = 2 Y = 20 / 4 = 5 Z = 25 + 2 + 5 + 2 + 9 - 2 * 20 = 3 R = Mod((1, 0) = 3 and R = 3 gives us Wednesday. Suppose instead the date is January 18, 2010. Then: Month = 1 Day = 18 Year = 2010-1=2009 so: A = 11 B = 18 C = 9 D = 20 W = (13 * 11 - 1) / 5 = 143 / 5 = 28 X = 9 / 4 = 2 Y = 20 / 4 = 5 Z = 28 + 2 + 5 + 18 + 9 - 2 * 20 = 22 R = Mod(22, 7) = 1 and R = 1 gives us Monday. for any query contact me: j.alok007@rediffmail.com 7 years ago
 pooja   we can take a month order start from march give it to 1 n 2 to aprl n respectvly thn odd days=k+{2.6m*9-0.2}+d+{d/4}+{c/4}2c}mod 7 here k=date,m=odd day accordingi tell above,c=starting 2 term of year n d are last2 term put into formula remainder if u got match it with the weak days 0 for sunday 1 fr mnday >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> >> two term of year 7 years ago
 teja   sunday......no doubt 7 years ago
 RAGI K G   sunday 7 years ago
 rahul aharwal   explain answer 7 years ago
 priyanshu   sunday,til 2000,no of odd days =0,der r 22year(2001 to 2022)+days till 26march in 100 year der r 24 leap yr and 76 ordinary year,calculate accordingly,der will be 5 leap yr and 17 ordi,and in leap yr der r 2 odd day n 1 in ordinary yr, so total odd day=5*2+17=27,27/ 7=6odd day,and 85 days till 26march,resulting in 1odd day,so result is 7odd day,so ans is sunday........ n for more details just refer r.s. agarwal calender chapter 7 years ago
 Rohit Kumar Singh   2000= no of odd days 0 22= .................... (5*2+17)%7 i.e. 6 1jan to 26 march......... (31+28+26)%7 i.e. 1 total no. of odd days= 7 0r 7%7 i.e. 0 hence sunday 6 years ago
 Varada Raju   u can learn from RS agarval. This is easy to learn 5 years ago
 lakshmi teja   in another there is code ffor month & year month code is 033 614 625 035 it has 12 digits it represents each month jan to dec next centurary code 2064 i.e..,18,19,20,21 centurary now the sum claclulated as first the date and last two digits of the number is added then divide the last two digits of year by4 then add it to the sum .to the sum add centutaty code and monthe then tottal is divide by7 them we gwet remainder .remainder is 0 represents sunday.....upto 7 represents saturday 5 years ago